איזה אוכל נאכל בחג היהודי ביותר - ראש השנה

ראש השנה ממש בפתח והוא מביא איתו שלל מאכלים מסורתיים מהיהדות ומהתרבות הישראלית. בבתים רבים מתחילים ההכנות עוד בימים אלו, בני המשפחה חושבים אילו מתכונים להכין, איך להכין את הבית, אילו אורחים להזמין ואיפה עושים את החג – אצלך או אצלי?
חג ראש השנה הוא החג היחיד שחוגגים בראש חודש, למשך יומיים רצופים. החג מאופיין במאכלים ספציפיים כגון תמרים, דלעת, דלורית וכמובן רימונים ותפוח בדבש. כאשר מדברים על אוכל לראש השנה מיד מתחילים לצוץ מגוון של מתכונים ואפשרויות רבות להכנת האוכל. מתכונים לראש השנה עשירים באפשרויות וזאת תודות למרכיבים המאפיינים את החג.

רימון מרכיב דומיננטי בכל מתכון

לרימון יש טעם דומננטי מאד, מעט חמצמף ואפילו טיפה מר אך טעים להפליא. צבעו אדום בוהק ומושך, התורם למראה שלו ולהגברת החשק אליו. אם תוסיפו את הרימון למנה מסויימת חשוב שתקחו בחשבון שהטעם שלו חזק ויתפוס חלק משמעותי בטעם המנה. היום אנשים משתמשים ברימון לסלטים, שעועית, אפונה ואפילו סתם כנישנוש לצד המנה העיקרי.

דבש הכל דבש

דבש הוא אחד המאכלים הפופולרים ביותר. הוא משמש כממרח, כתבלין או כרוטב. הוא מתאים על סלטים, מנה בשרית או סתם על לחם. ראש השנה הוא חג שבו הדבש נחטף מהמדפים ואחוזי הקנייה שלו עולים לשחקים.
מחכים לראש השנה? רוצים מתכון מומלץ לראש השנה?
להלן מתכון מדהיים וקצת שונה לראש השנה.

מתכון לדלעת מטוגנת – צ'יפס דלעת
מרכיבים:
דלעת שלמה
שמן טיגון
גבינה בולגרית מגורדת
מלח
פלפל

אופן ההכנה:
  1. חותכים את הדלעת לפרוסות קטנות ודעות (כמו צ'יפס). נפריד את הקליפה והגרעינים מאחר ואין בהם צורך.
  2. נכניס את הדלעת לסיר עם מים רותחים. נותנים לדלעת להתבשל למשך חצי בישול, בערך 7 דקות.
  3. נוציא את הדלעת מהסיר ונייבש אותה לחלוטין בעזרת מגבת.
  4. ניקח מחבת ונוסיף אליו 2 כוסות שמן לטיגון ונחכה שהשמן יגיעה לרתיחה.
  5. לאחר שהשמן מגיע לרתיחה נוסיף את הדלעת לשמן ונתחיל לטגן עד הגעה לצריבה בקצה הדלעת.
  6. כאשר הדלעת מטוגנת דייה נוציא אותה ונניח אותה על צלחת עם נייר סופג על מנת שהשמן יספג בו ונמתין שהדלעת תקרר מעט.
  7. כאשר הדלעת התקררה מעט נוכל להוסיף את הגבינה הבולגרית המגורדת
בתיאבון!
 
 
תגובות הוסף תגובה הוסף תגובה
 
תפריט דף הבית טלפון